OliveOil
The guide to the italian Producers of olive oil
Olive Oil
oliveoil
The best extra virgin olive oil purchased and received directly from the producer without brokerage business.
Cart -> 
Your cart is empty

Gustative and olfactive characteristics (30)

 

Sort by:FruityBitterPungent
 
Imbaccari 400 edition limited in astuccio metal.Imbaccari 400 edition limited in astuccio metal.
Monocultivar 100% nocellara del belice >>>
 
DelicatoDelicato
DENOMINAZIONE: Olio Extra Vergine di Oliva . ALTITUDINE: 100m/300m s.l.m. CULTIVAR: Coratina – Ogliarola – Peranzana. TIPO DI RACCOLTA: Raccolta meccanizzata con scuotitore, su teli senza contatto con la terra; tra la fine di Ottobre e la metà di Novembre. METODO DI ESTRAZIONE: Estraz >>>
 
RobustoRobusto
DENOMINAZIONE: Olio Extra Vergine di Oliva ALTITUDINE: 200m/300m s.l.m. CULTIVAR: 100% Coratina TIPO DÌ RACCOLTA: Raccolta meccanizzata con scuotitore, su teli senza contatto con la terra; nei mesi di Novembre, Dicembre e Gennaio. METODO DÌ ESTRAZIONE: Estrazione dell’olio con sistem >>>
 
OrganicOrganic
DENOMINAZIONE: Olio Extra Vergine di Oliva Certificato da ICEA IT ICA IN556 ALTITUDINE: 200m/300m s.l.m. CULTIVAR: Coratina – Peranzana. TIPO DI RACCOLTA: Raccolta meccanizzata con scuotitore, su teli senza contatto con la terra; nei mesi di Novembre e Dicembre. METODO DI ESTRAZIONE: E >>>
 
DOP Terra di Bari DOP Terra di Bari
DENOMINATION: Extra Virgin Olive Oil – P.D.O. (protected denomination of origin) Terra di Bari – Castel del Monte ALTITUDE: 200m/300m (656-984 ft.) above sea level. VARIETY: 100% Coratina HARVEST METHOD: Mechanical harvesting without contact with earth. During the months of November an >>>
 
NOVISNOVIS
Extravirgin olive oil Novis is obtained from olives harvested much earlier their ripening when they are pretty much green. It enables to enhance the distinguishing feature of bitter and green fruity. Perfect for bruschette, soups, grilled vegetables and meat as well as boiled vegetables such as broc >>>
 
CONCORDIACONCORDIA
Extravirgin olive oil CONCORDIA harvested exclusively from our grove when the olives are just beginning to change color in the month of November and December. >>>
 
SAGGIOSAGGIO
Extravirgin olive oil SAGGIO is obtained from olives completely ripen. This allows to produce an oil less intrusive and less bitter, slighty spicy and with a ripe flavouring. It is perfect for delicate courses with precious food such as truffles, grilled or steamed fish and dried beef. It is also su >>>